fbpx

Vrak

Maltas öar är ett vrakdykarparadis som har något för alla erfarenhetsnivåer.

Maltas position i Medelhavet har inneburit en tät fartygstrafik sedan antikens dagar. Även om Malta var neutralt under andra världskriget, spelade ön en viktig roll under konflikten. Därför är många av Maltas historiska skeppsvrak relaterade till denna moderna historiska period.

Maltas turistmyndighet har även spelat en viktig roll, eftersom många vrak har sänkts medvetet för att skapa konstgjorda rev. Maltas öar är ett vrakdykarparadis som har något för alla erfarenhetsnivåer, från sportdykare till tekniska dykare. Med vrak på olika platser runt hela ön, är det möjligt att dyka vilken dag som helst på året, eftersom det alltid finns någon kustlinje som skyddas mot vindarna.

Vissa av vraken som har sänkts medvetet för dykturismen är fantastiska dyk. Här följer ett urval av dykplatser som man inte får missa, med utmärkta möjligheter för undervattensfotografi.

Att dyka vid de maltesiska öarna med Paradise Diving

Normalt och när vädret tillåter kan vi erbjuda tre båtdyk per dag mellan maj och oktober, vid Malta, Gozo, Comino och Cominetto. Vi återvänder till stranden efter varje dyk så att du kan äta lunch med dina icke-dykande vänner. Båten avgår från vår egen pir vid vår strand, vilket gör detta till en mycket bekväm dykupplevelse som gör alla nöjda.

Antalet båtturer kommer att vara begränsade under vintermånaderna, vi dyker i allmänhet från stranden på Malta och Gozo, med ett begränsat antal dykutfärder till Comino. Att besöka vrak ,rev och grottor