fbpx

Ytterligare dykkurser

När du har lärt dig att dyka och slutfört din inledande PADI-utbildning, kommer du att vilja fortsätta.

Så vad är nästa steg? Vissa är nöjda med att dyka på semestern eller under veckosluten med en klubb eller vänner och bara njuta av dykplatserna och undervattensvärlden, men andra behöver och vill ha ut mer. Det finns dykare som blir intresserade av ett specifikt område, som fotografi eller vrakdykning och beslutar sig för att de vill specialisera sig inom detta område medan andra väljer den professionella vägen och gör dykning till en karriär, medan vissa bara vill förbättra sina ledarskapsfärdigheter.

Vi på Paradise Diving erbjuder ett brett urval av kurser för att hjälpa alla dykare att uppnå sina målsättningar.

 

Kursen PADI Rescue Diver 420 €

Kursen PADI Rescue Diver (räddningsdykare) lär dig att känna igen, hantera och förhindra problem som kan uppstå i vattnet. Du kommer att lära dig att se bortom dig själv och bedöma säkerheten för andra dykare. Kursen PADI Rescue Diver hjälper dig att hantera nödsituationer i anslutning till dykning med hjälp av olika tekniker. Du kommer att öva på räddningstekniker och scenarier. Även om detta är en allvarlig kurs, kommer du att ha massor av kul på vägen. Vissa av färdigheterna du kommer att öva på är:

. Självräddning

. Att känna igen och hantera stress hos andra dykare

. Hantering av nödsituationer och utrustning

. Att rädda panikslagna dykare

. Att rädda medvetslösa dykare

PADI (junior) Adventure Divers som är minst 12 år gamla kan anmäla sig till denna kurs.

Du kommer även att behöva göra kursen EFR- Emergency First Response första och andra hjälpen eller ha genomgått motsvarande  (hjärt-/lungräddning och första hjälpen) utbildning under de senaste 2 åren. På Paradise Diving erbjuder vi första hjälpen-utbildning (EFR). Du kan genomgå denna utbildning under Rescue Diver-kursen.

Utrustning och E-Learning-paketet ingår i kurspriset. Du kan kombinera kursen PADI Rescue Diver med EFR för 560€.

EFR-kurs (Emergency First Response) 190 €

EFR, eller Emergency First Response, är en omfattande endagarskurs som är ett förhandskrav för kursen PADI Rescue Diver. Denna kurs kan löpa parallellt med Rescue Diver-kursen eller slutföras i förväg. Kursen Emergency First Response är även tillgänglig för personer som inte dyker.

Den erbjuder en ingående genomgång av första och andra hjälpen. Därför är det en mycket värdefull kurs! Du kommer att lära dig och öva på viktiga färdigheter och därefter använda dina kunskaper i några roliga simulerade situationer.

Primary Care (CPR) – Denna kurs lär dig stegen och teknikerna för hur man hanterar livshotande nödsituationer. Du kommer att öva på åtta färdigheter för att hjälpa patienter som inte andas, saknar puls, kan ha skadad ryggrad, befinner sig i chock eller som kan ha drabbats av en allvarlig blödning. Du kommer att lära dig hur man ger hjärt-/lungräddning och fortsätter att övervaka patienten, så att du tillhandahåller högsta möjliga chans till överlevnad medan du väntar på att akutpersonalen anländer.

Secondary Care (första hjälpen) – Eftersom många medicinska tillstånd inte är livshotande och ambulanspersonalen ibland är fördröjd eller otillgänglig, lär du dig hur man tillhandahåller första hjälpen som mildrar smärta och minskar risken för ytterligare skador i denna kurs. Du kommer att lära dig att bedöma en rad olika skador och sjukdomar och öva på bandagering och spjälning.

Master Scuba Diver-certifiering

Så snart som du har slutfört din PADI Rescue Diver-kurs, finns det två vägar du kan välja. Du kan gå den professionella vägen och välja PADI Dive Master-kursen eller kan du följa dina intressen och välja att bli PADI Master Scuba Diver. Denna kurs ger dig den högsta icke-professionella dykcertifieringen inom PADI:s utbildningssystem.

PADI Master Scuba Diver-kursen (MSD) är framtagen för att utveckla dina intressen och göra dig till en bättre och säkrare dykare. Innan du slutför MSD-kursen måste du först slutföra PADI Rescue Diver-kursen och inneha ett giltigt första hjälpen-certifikat som exempelvis EFR. Master Scuba Diver-kursen består av 5 PADI-specialiteter som är beroende av dina intressen och lokala dykförhållanden.

De 5 PADI-specialistkurserna kan slutföras enligt ditt eget tidsschema och varje specialitet är en fristående kvalifikation. Var vänlig besök vår sida med specialistkurser för att se vad vi kan erbjuda.

För ytterligare frågor om denna certifiering eller alternativ när det gäller specialistkurser, var vänlig kontakta oss.

Varje dykare som är minst 12 år gammal bör sikta på Master Scuba Diver-certifieringen.

Specialistkurser

PADI Divemaster-kurs 800 € (lärlingsplats gratis)

Om du brinner för dykning och vill dela med dig till andra, är PADI Divemaster kursen för dig. Divemaster-kursen är din första nivå när det gäller professionell utbildning och du kommer att arbetat nära tillsammans med en av våra instruktörer. Du kommer att finslipa dina räddnings- och dykfärdigheter, lära dig mer om dykning, hantering och dykledning och bli en förebild för andra dykare.

Som PADI Divemaster kommer du att leda andra dykare, övervaka dykverksamhet och assistera vid utbildning. En PADI Divemaster är en respekterad dykexpert som tillhör världens största dykorganisation – PADI.

PADI Rescue divers som är minst 18 år gamla är behöriga att genomgå PADI Divemaster-kursen. Du behöver även ha:

. Emergency first response (EFR) primär och sekundär (hjärt-/lungräddning och första hjälpen)-utbildning inom de senaste 2 åren.

. Ett läkarintyg som är undertecknat av en läkare, utfärdat under det senaste året.

. Minst 40 loggade dyk för att börja kursen och 60 dyk för att bli certifierad.

Det finns olika sätt som du kan genomföra din PADI Divemaster-kurs, beroende på ditt tidsschema. Kontakta oss för ytterligare information. PADI Divemaster-kursen är väldigt givande, väldigt rolig och kommer att omfatta massor av dykning.

PADI Instructor Development Course (IDC)

En PADI Divemaster som har varit certifierad dykare i minst sex månader och har loggat nära 100 dyk kan anmäla sig till en PADI Instructor Development Course (IDC).  Under kursen, som pågår i omkring 10 dagar, lär du dig att undervisa och leda samtliga PADI-grundkurser.

Instructor Development courses (IDC) hålls normalt fyra gånger per år och leds av vår alldeles egna Course Director, Neville McLellan.  Neville är mycket stolt över att 100 % av hans studenter som har genomgått Instructor Exam (IE) har blivit godkända.

 

PADI E-Learning

E-learning är en möjlighet att studera din kursteori hemma på din egen dator. Du gör detta genom PADI:s E-learning-tjänst. PADI debiterar en separat avgift för denna tjänst. Detta varierar beroende på skatten i ditt land, så klicka på rätt länk för att ta reda på priset. Om du vill utnyttja E-learning, kommer vi att ge dig 10 % rabatt på kursavgiften för Open Water, under förutsättning att du nominerar Paradise Diving Malta som dykcentret du föredrar när du registrerar dig för E-learning på PADI:s webbsida. Klicka här eller på bannern nedan för att registrera dig och nominera vårt dykcenter automatiskt. Du kommer inte att behöva ett crew pack, men vi kommer att tillhandahålla en pappersversion av loggboken.