fbpx

Vanliga frågor (FAQ)

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna angående att dyka med oss.

 

 

1. Behöver jag ett läkarintyg för att dyka på Malta?

När du anländer till dykcentret kommer vi att ge dig ett medicinskt frågeformulär att fylla i. Om du är vid god hälsa behöver du i allmänhet inte ett läkarintyg. Dock krävs det ett läkarintyg av dykare som är över 45 år och röker och personer som lider av vissa sjukdomar, som exempelvis högt blodtryck. Är man över 60 år gammal är det obligatoriskt med ett läkarintyg.

Lokala läkare erbjuder läkarintyg för omkring 20 euro och proceduren tar bara några få minuter. Om du redan har ett läkarintyg från din egen läkare, kan du skicka in det istället. Var vänlig skicka oss ett e-postmeddelande för att få det senaste medicinska frågeformuläret.

2. Vad är den lägsta åldern för att få lära sig att dyka på Malta?

Minimiåldern är 10 år enligt PADI:s träningsregler för de första certifikaten. Om ditt barn är litet till växten, kan det vara lämpligt att vänta tills han/hon är lite äldre. Vi har mindre versioner av dykutrustningar för barn, men de kan ändå vara tunga för vissa tioåringar.

3. Hur kommer vädret att vara?

Officiell väderstatistik visas nedan men generellt sett brukar det vara väldigt varmt från juni till augusti  och lufttemperaturer som ligger runt 30 grader är väldigt vanligt.

4. Kan jag hyra flaskor och dyka på egen hand på Malta?

Både du och din dykkamrat måste vara minst certifierade enligt PADI Advanced Open Water, CMAS 2* eller BSAC Sports eller motsvarande dykcertifikat. Vårt dykcenter hyr inte ut flaskor för dykning utan guide.

5. Kan min resekamrat som inte dyker använda stranden vid Paradise Dive School?

Ja, det går bra, även om de inte bor på hotellet. Personer som inte bor på hotellet och vill använda solstolarna debiteras en nominell avgift som betalas till hotellets strandbar

6. Finns det tillgång till WiFi?

Vi erbjuder gratis WiFi på dykcentret. Om du inte har med någon dator kan du använda hotellets internetcafé. (mot en avgift)

7. Hur vet jag om dykcentret är godkänt av de maltesiska myndigheterna?

Godkända dykcenter ingår i listan på Maltas turistwebbplats, Visitmalta. De opererar från fasta lokaler och visar sin licens i sin lokal.
Olagliga operatörer opererar från skåpbilar. De har ingen fysisk adress för ett dykcenter på sina webbplatser, eftersom dykcentret inte existerar. Deras webbplats kommer endast att ha ett mobiltelefonnummer (som inte ingår i listan) och e-postadress eller kontaktformulär. Undvik alla webbplatser som inte kan ge dig namnet och den fysiska adressen för dykcentret. Om du gör båtdyk, kontrollera om båten har ett kommersiellt fartygscertifikat. Den måste även bemannas av en behörig kapten. Det är extremt farligt och olagligt att lämna en dykbåt utan uppsikt i vattnet under dyket. Om dykguiden även är båtens förare, undvik till varje pris!