fbpx

Specialitetsdykkurser

Vilka är dina intressen?

Ta en titt på några av våra specialitetskurser. Oavsett vilka intressen du har, kommer varje kurs att erbjuda träning inom respektive område och förbättra dina färdigheter och kunskaper, vilket i slutändan gör dig till en bättre dykare. Kom ihåg att varje kurs räknas för ditt PADI Master Scuba Diver-certifikat. Detta är den högsta icke-professionella nivån en dykare kan uppnå.

Om du inte kan hitta kursen du letar efter, tveka inte att kontakta oss via sidan Förfrågningar för ytterligare information om andra specialitetskurser som är tillgängliga.

All utrustningshyra, E-inlärning och båtavgifter (när detta behövs) ingår i kurspriset.

 

 

 

Kursen PADI Night Diver Speciality 270 €

Nattdykning öppnar upp en helt ny mystisk värld under ytan. Dykplatser som du kan ha dykt på tidigare förvandlas, eftersom djur som är aktiva på dagen drar sig tillbaka och låter de nattaktiva djuren ta över. Upplev dina favoritdykplatser ur ett helt nytt perspektiv på natten med kursen PADI Night Diver Speciality.

För att få delta i kursen PADI Night Diver Speciality måste man vara en PADI (Junior) Open Water Diver och minst 12 år gammal.

Dykning på natten fokuserar på att kontrollera din flytkraft via känsla, upprätthålla kontakten med din parkamrat och observera undervattensliv som du normalt inte ser under dagtid.  Du kommer att lära dig:

. Ljushantering och kommunikationstekniker.

. Igång och uppgång samt navigering i mörker.

. Identifiera olika växter och djur och känna igen deras förändrade beteende på natten.

Utrustning och E-Learning-paketet ingår i kursavgiften.

Kursen PADI Peak Performance Buoyancy 190 €

Alla dykare vill uppnå perfekt flytkraftskontroll för att kunna glida fram utan ansträngning under vattnet, använda mindre luft och kontrollera uppstigningar och nedstigningar eller sväva perfekt utan att störa omgivningen. Kursen PADI Peak Performance Buoyancy Speciality kommer att lära dig att finjustera flytkraftskontrollen, som du lärde sig som nybörjare.  Kursen är väldigt rolig och du kommer att bli förvånad över hur mycket din dykning har förbättras efter att ha avslutat kursen.

PADI (Junior) Open Water-dykare som är minst 10 år gamla får delta i kursen.

Utrustning och E-Learning-paketet ingår i kursavgiften.

Kursen PADI Deep Diver Speciality 270 €

Förr eller senare vill de flesta dykare gå djupare ner.  Vår äventyrliga sida vill veta vad som finns där nere, oavsett om det handlar om ett vrak, djurliv eller en fantastisk vägg – dock föreligger det större risker vid djupare dykning. Kursen PADI Deep Diver Speciality kommer att lära dig att identifiera och hantera dessa risker.

. Under kursen kommer du även att lära dig att planera djupdyk.

. Parkamratsprocedurer och flytkraftskontroll.

Hur du hanterar ditt luftförråd.

. Säkerhetsöverväganden och hur man känner igen och hanterar djupberusning.

Utrustning, E-Learning-paketet och båtavgifter ingår i kurspriset. Kursen

PADI Wreck Diver Speciality 290 €

Om det finns något som Malta har, är det ett överflöd av skeppsvrak.  Vissa har sjunkit och legat på bottnen i många år och vissa har sänkts medvetet för att skapa konstgjorda rev för dykare. Vrak är fascinerande att utforska och är vanligtvis fulla av undervattensliv.  Kursen PADI Wreck Diver Speciality erbjuder möjligheten att utforska några av Maltas vrak och samtidigt lära sig ansvarsfulla vrakdykningstekniker.

För att få delta i kursen måste man vara minst 15 år gammal och vara en PADI Adventure Diver eller högre.

Kursen Wreck Diver Speciality består av fyra dyk, där du kommer att lära dig:

. Säkerhetsöverväganden när man navigerar i och utforskar vrak

. Hur man går igenom och kartlägger ett vrak

. Användning av säkerhetslinor och rullar för att underlätta utforskandet

. Tekniker för att undvika att röra upp sediment och störa undervattenslivet.

Utrustning, E-Learning-paketet och båtavgifter ingår i kurspriset.

Kursen PADI Enriched Air Diver Speciality 125 €

Vill du att dina dyk varar längre? Självklart vill du det, eftersom att vara under vattnet är anledningen till att vi alla ville lära oss att dyka. Dykning med syreberikad luft, eller Nitrox, kommer att ge dig längre maximala dyktider utan dekompression och kortare ytintervall. Resultatet? Att du kan vara tillbaka i vattnet snabbare.

I kursen PADI Enriched Air Diver Speciality kommer du att lära dig hur dykning med luft med ett högre syreinnehåll och lägre kväveinnehåll ger dig längre bottentider och kortare ytintervall. Du kommer även att:

. Diskutera hur man hanterar syreexponering.

. Lära dig hur man analyserar syreinnehållet i din dykflaska.

. Lära dig att ställa in din dykdator för dykning med syreberikad luft (Nitrox).

PADI (Junior) Open Water-dykare som är minst 12 år gamla får delta i kursen PADI Enriched Air Diver Speciality.

Detta är en klassrumsbaserad specialitetskurs. E-Learning-paketet ingår i kursavgiften.

PADI E-Learning

E-learning är en möjlighet att studera din kursteori hemma på din egen dator. Du gör detta genom PADI:s E-learning-tjänst. PADI debiterar en separat avgift för denna tjänst. Detta varierar beroende på skatten i ditt land, så klicka på rätt länk för att ta reda på priset. Om du vill utnyttja E-learning, kommer vi att ge dig 10 % rabatt på kursavgiften för Open Water, under förutsättning att du nominerar Paradise Diving Malta som dykcentret du föredrar när du registrerar dig för E-learning på PADI:s webbsida. Klicka här eller på bannern nedan för att registrera dig och nominera vårt dykcenter automatiskt. Du kommer inte att behöva ett crew pack, men vi kommer att tillhandahålla en pappersversion av loggboken.