fbpx

Blue Hole Gozo

Blue Hole i Dwerja är förmodligen den mest kända dykplatsen på Gozo och ett av de vackraste dyken på Malta. Det är en fantastisk plats för dykning, snorkling och simning.

Vi dyker från stranden på Gozo året runt och tar oss dit via färjan.  De två populäraste stranddykplatserna är Blue Hole och Inland sea (inlandshavet).  Blue Hole inkluderar en lång promenad med full utrustning över vassa stenar, så det kräver viss beslutsamhet.  Belöningen är dock ett spektakulärt dyk som rankas som ett av de bästa i världen.  Det naturliga hålet har bildats från åratals nötning av vågor och utgången i hålet leder ut till det öppna havet.  Eftersom denna utgång kan vara förrädisk vid vissa vindförhållanden, är det viktigt att ha god kännedom om lokala vindar och väder.

Vi brukar vanligen göra stranddyket Inland Sea efter Blue Hole och man kan spendera ett trevligt ytintervall med att utforska Dwerja mellan de två dyken.  Det Blå Fönstret, som ramade in det blå havet bortom det och var en av de mest fotograferade platserna på Malta, föll ner i havet under en storm 2017. Även om det numera saknas på ytan, har det gjort undervattensvärlden ännu vackrare.

Diving Malta and Gozo